"Денисов тарихи-өлкетану мұражайы" КММ

8 (71434) - 2 - 11 - 93

Қазақ ұлттық тағамдары ет тағамдарына бай және алуан түрлі. Олардың бірі Әсіп.  Әсіп - ет, бауыр, өкпе және күріш қосылған басқа да ет өнімдерінен жасалған қой шұжығы. Дәмдеуіштерді қосуға болады, бірақ ұлттық нұсқада олар жоқ.

Рецепт, өткен ғасырларға қарамастан, қазіргі заманға дейін сақталған. Бұл тағам әрқашан көшпенділер үшін ерекше, қасиетті мағынаға ие болғанын және ежелгі рецепттер ешқашан із-түзсіз жоғалып кетпейтінін көрсетеді.

Ингредиенттердің құрамы бойынша құнды, оңай сіңетін ет тағамы. Ол балаларға да, қарт отбасы мүшелеріне де дайындалады. Ол қошқардың ұшасын әр жаңа кесу кезінде болашақта пайдалану үшін жиналады. Жылдың маусымына қарамастан, суық түрінде де, сорпа түріндегі ыстық бірінші тағам ретінде де қолданылады.

Әсіп-бұл табиғи өнімдерден жасалған үйде дайындалған сарделькалар. Бұл иммунитет үшін өте пайдалы диеталық тағам, ол бүкіл отбасы үшін қанағаттанарлық және дәмді түскі немесе кешкі асқа айналады.

Материалдар мұражай сайтында және әлеуметтік желілерде орналастырылған.

 

Instagram: denisov_muzeyi, https://vk.com/museum.denisovka  https://ok.ru/museum.denisovka

Мы в социальных сетях