Ежелгі уақытта қазақтардың тамақтануы маусымға байланысты айтарлықтай өзгерuty. Ерте көктемнен бастап, жан-жануарлардың төлдеуі мен сауудың басталуымен, күздің аяғына дейін қазақтардың тамақтануында сүт өнімдері мен тағамдардың әртүрлі түрлері басым болды. Қазақ халқының басты ерекшелігі қонақжайлылық болғандықтан, егер сіз бір минутқа және өте маңызды іс бойынша қазақ үйіне «қонаққа келсеңіз», үй иесі сізді дастарханға отырғызып, тәттілері мен хош иісті шай ұсынады. Осындай тағамдардың бірі – ұлттық сүт тағамы-коспа.
Бұл десертті дайындау үшін сізге тек төрт ингредиент қажет. Бұл сүт, айран, қант және май. Бұл тағамның қысқаша рецепті: жаңа сауылған сүтті қайнатыңыз, үнемі араластырыңыз. Көпіршіктер пайда болғаннан кейін, сүтті мұздату үшін қышқыл сүт немесе сарысу қосыңыз. Алынған масса сары-қоңырға дейін қайнатылады, сары май, қант қосылады және тоңазытқышқа қойылады.
Қазақ тағамдары өте алуан түрлі, олар тіпті ең талғампаз гурмандардың да талғамына сай келеді.
Материалдар мұражай сайтында және әлеуметтік желілерде орналастырылған.
Instagram: museum_denisovka, http://www.museum.denisovka.kz/
https://ok.ru/museum.denisovka
</>